Voordelige, Europese distributie via Nederland

Het gunstige handelsklimaat, de unieke btw-voordelen en onze warehousing- en Zuid-Europa specialisatie maken Bas Group BV tot uw ideale, Europese fulfilment-partner.

Crossborder e-commerce B2B en B2C

Hoe distribueert u elektronicaproducten vanuit China veilig en voordelig aan uw Europese e-commerceklanten? Het aantal online bestellingen in Europa, vooral in Zuid-Europa, groeit sterk. Met wereldhaven Rotterdam en unieke btw-voordelen biedt Nederland Chinese bedrijven een gunstig handelsklimaat. Door onze specialisatie in warehousing en Zuid-Europese transporten bent u zeker van betrouwbare B2B- en B2C-leveringen.

Voordelige verleggingsregeling btw

Importeert u goederen vanuit niet-EU-landen? Dan betaalt u btw bij de douane. Maakt u gebruik van de verleggingsregeling? Dan betaalt u de btw niet bij de grens, maar neemt u deze op in uw btw- aangifte en trekt u deze af als voorbelasting. U heeft hiervoor een vergunning artikel 23 nodig. Als buitenlandse ondernemer kunt u deze niet zelf aanvragen. U heeft hiervoor een fiscaal vertegenwoordiger in Nederland nodig. Wij nemen die rol graag op ons. Met een fiscaal vertegenwoordiger hoeft u zich niet bij de belastingdienst aan te melden.

Voordelen distributie via Nederland

1. Aantrekkelijk btw-tarief (21%)
Importeert u goederen via Italië of Portugal? Dan betaalt u respectievelijk 22% en 23% btw; het btw-tarief in Nederland bedraagt slechts 21%.

2. Btw-teruggave per kwartaal
De btw-teruggave vindt in Nederland per maand of kwartaal plaats. In veel andere Europese landen duurt de btw-teruggave langer dan een jaar.

3. Snelle afhandeling douanezaken
De Rotterdamse haven handelt douanezaken snel af. Vaak kunnen we binnen 6 uur in ons magazijn lossen. In andere landen duurt dit 2 tot 3 dagen.

4. Snelle doorlooptijden zendingen
Grote vrachtschepen doen eerst de grote havens aan, zoals Rotterdam, en daarna de kleinere. Dit resulteert in snelle doorlooptijden van uw zendingen.

Uw aanspreekpunt in Europa

Besluit u als buitenlandse ondernemer de Europese distributie van uw goederen via ons warehouse in Zuid-Nederland te laten verlopen? Dan brengen wij u graag in contact met onze partner: een ervaren, in Nederland gevestigde, Chinese adviseur die de volgende diensten voor u kan verzorgen:

  • btw- en KvK-nummer aanvragen
  • een bankrekening openen
  • Nederlandse accountant en jurist aandragen

Ontzorging e-fulfilmenttraject

Ontzorging e-fulfilmenttraject

Vanaf de aankomst van uw goederen op de Amsterdamse luchthaven Schiphol of in de Rotterdamse haven regelen wij het totale traject voor u: inklaring, transport, opslag, labelling, orderpicking en leveringen aan e-commercebedrijven en consumenten in Europa. Als specialist in het transport van waardevolle producten kunt u vertrouwen op veilige zendingen.

Meer over security transport

B2B-leveringen in heel Europa

“Voor een Chinese elektronicaproducent vervullen wij de functie van tussenmagazijn en Europees distributeur. De klant, e-commercebedrijf Amazon, houdt zijn voorraden bewust laag. Daarom slaat de producent bulkvoorraden elektronica in ons warehouse in Nederland op. Op afroep vervoeren we deze naar Amazon-magazijnen in heel Europa, waaronder Italië, Duitsland, Frankrijk en Spanje.”

Ron Cleijsen
Manager Operations Warehouse | Bas Group BV

Snelle, Europese B2C-leveringen

Naast B2B-leveringen aan e-commerceklanten verzorgen we samen met onze businesspartner MCS Fulfilment rechtstreekse leveringen aan de consument. Inclusief orderpicking, snelle 72-uursleveringen in Europa en afhandeling van retouren. Daartoe leggen we een deel van onze voorraad bij MCS weg. Door de grote inkoopkracht van deze fulfilmentspecialist profiteert u volop van de voordelige prijsafspraken met pakketdiensten, zoals DPD, DHL en UPS.

Neem vrijblijvend contact op

Ga in gesprek met Bas

reacties binnen 30 minuten op werkdagen