Veiliger, zuiniger en duurzamer rijgedrag

Chauffeurs die te hard of onverantwoord rijden, riskeren een boete, aanrijding of beschadigde lading. Zendingen worden hierdoor mogelijk niet, te laat of geschonden afgeleverd. Daarbij is inefficiënt rijgedrag schadelijk voor het milieu; een hoger dieselverbruik veroorzaakt meer CO2-uitstoot. Om beide risico´s te minimaliseren, is Driver+ ontwikkeld: het chauffeursprogramma voor rijstijloptimalisatie.

Resultaten Driver+ in een recent verleden

  • 3% minder dieselverbruik
  •  2,5% minder CO2-uitstoot
  • 5% minder boetes
  • 5% minder schades

Analyse boetes, schades en rijstijl

Sinds 2014 beoordelen we onze vrachtwagenchauffeurs via het programma Driver+ op boetes, schades en rijstijl. Via de boordcomputer, aangesloten op de motor, verzamelen we gegevens over o.a. hun snelheid, rem- en uitrolgedrag, het gebruik van cruise control en het stationair draaien van de motor. Het veiliger rijden is niet alleen van belang voor de chauffeur zelf maar ook voor de medeweggebruikers.

Bewustmaken en gericht coachen

Afhankelijk van de werkervaring van een (leerling) chauffeur, wordt er een professioneel opleidingstraject gestart waarbij een mentorchauffeur de chauffeur begeleidt van een bus (B-rijbewijs) , naar een 12 tons bakwagen (C-rijbewijs), naar een 19 tons bakwagen (C-rijbewijs) en uiteindelijk naar een trekker-oplegger (CE-rijbewijs).  De opleiding voor het rijbewijs B, C en/of CE worden volledig betaald door ons. Op deze wijze krijgt de chauffeur de juiste kans, tijd en begeleiding om zichzelf te ontwikkelen.

Daarnaast analyseren we de rijstijldata per dag, chauffeur en voertuiggroep. De chauffeurs horen elke maand hoe zij gescoord hebben. Door ze bewust te maken van hun rijgedrag en ze gericht te coachen, stimuleren we ze hun rijstijl aan te passen. Elk jaar ontvangen onze drie beste chauffeurs een mooie bonus. Wij geloven immers in belonen van goed gedrag in plaats van het bestraffen van mindere presentaties.

Driver+, het succesvolle programma voor een efficiëntere rijstijl. Doelen Driver+: stipte leveringen, onbeschadigde zendingen, minder dieselverbruik en minder CO2-uitstoot.

Succesverhaal: 8% minder diesel

“Een veelvoorkomende oorzaak van een inefficiënte rijstijl is tijdsdruk. Driver+ helpt chauffeurs hiermee om te gaan. Een van hen bevond zich langere tijd onder aan de ranglijst. Onder begeleiding van een Driver+-coach veranderde de chauffeur zijn rijgedrag drastisch. In een jaar tijd presteerde hij het om 8,5% minder diesel te gebruiken dan het jaar ervoor. De chauffeur realiseerde zich dat hij de meeste tijd wint door sneller te laden en te lossen, niet door sneller te rijden.”

Leuk dat je onze advertentie hebt gezien aan de kant van de weg en onze website bezoekt, want wij zijn op zoek naar jou!

Durf jij het opleidingstraject met de juiste coaching van onze mentoren aan, reageer dan nu!

Solliciteer als Chauffeur

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ

Bereken de prijs voor uw transport

Online rekentool
reacties binnen 30 minuten op werkdagen