Historie 1986-nu

Van Italië-specialist tot logistiek dienstverlener.

Mijn naam is Lorenzo Bas, CEO van Bas Group BV. Bas Group BV is een familiebedrijf, genoemd naar mijn ouders. Oprichters Ger en Janet Bas groeiden beiden op in echte transportfamilies. Na een carrière bij Marvo Transport startten zij in 1986 met twee vrachtwagens Italbas, specialist in Italië-vervoer. Inmiddels is Bas Group BV een innovatieve, allround logistiek dienstverlener. Dit is onze historie.

Jaren ’90: Uitbreiding in Zuid-Europa.
In de jaren ‘90 wordt de naam Italblas veranderd in Bas Logistics BV. Bas Logistics groeit verder uit tot vervoersspecialist voor Zuid-Europa. Naast Italië worden ook Frankrijk, Spanje en Portugal echte Bas-bestemmingen.

1992: Pionier in multimodaal transport.
Als een van de eerste wegtransporteurs zien Ger en Janet Bas in 1992 al de voordelen van gecombineerd weg- en treinvervoer. Duurzaam, multimodaal transport naar Italië is nu uitgegroeid tot een volwaardige bedrijfsactiviteit.

1992: Opening vestiging in Cambiago.
In het Italiaanse Romentino openen Ger en Janet in 1992 hun eerste buitenlandse vestiging. In 2007 verhuist deze naar het meer strategisch gelegen Cambiago, aan de A4 van Milaan naar Venetië. Inmiddels heet deze vestiging Bas Logistica Italia srl en beschikt het ook over een warehouse en crossdock operatie.

2000: 2e generatie Bas doet intrede.
Na mijn opleiding in de luchtvaartlogistiek kwam ik in 2000 in de zaak. Bas Logistics onderscheidt zich dan inmiddels in de markt door zijn innovaties en specialisatie in het vervoer van hoogwaardige, kostbare ladingen.

2007: Overname Hereijgers Transport.
We nemen in 2007 Hereijgers Benelux Transport BV over, gevestigd op bedrijventerrein Hazeldonk in Breda. Deze destijds 80 jaar oude groepagespecialist heeft een uitstekende naam en een dicht distributienetwerk in de Benelux. Distributie betekent een mooie aanvulling op ons internationaal transport.

2008: Opening vestiging in Slowakije.
Veel Italiaanse bedrijven besluiten hun productie naar Midden- en Oost-Europa te verplaatsen. Om onze transportvolumes te behouden, openen we een vestiging in het Slowaakse Bratislava. Onze Slowaakse chauffeurs rijden wekelijks tussen Slowakije en Italië, soms ook Nederland, op en neer.

2014: Dubbele verhuizing nieuwbouw.
Bas Logistics en Hereijgers Benelux Transport verhuizen naar het nieuwe logistiek centrum op industrieterrein Vosdonk in Etten-Leur. Door de goede ligging en bereikbaarheid is dit een ideale uitvalsbasis. Al onze logistieke activiteiten zijn nu onder één dak geconcentreerd.

2015: Winnaar TLN Ondernemersprijs 2015.
Namens Bas Group BV neem ik de TLN Ondernemersprijs 2015 van Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu, in ontvangst. We hebben deze prijs te danken aan ons lef en ondernemersgevoel, onze professionaliteit en resultaatgerichtheid.