MVO-initiatieven

Recht uit het hart, winst voor iedereen

Als logistiek dienstverlener is terugdringing van de CO2-uitstoot het belangrijkste speerpunt in ons MVO-beleid. Het is onze verantwoordelijkheid onze leef- en werkomgeving zo schoon, veilig en prettig mogelijk te houden. Duurzaam ondernemen is diep in onze cultuur en werkwijzen geworteld. Door een actieve inzet en oprechte betrokkenheid ontstaat winst voor het milieu, onze mensen en het bedrijf.

Energiezuinig bedrijfspand
Omdat door de glazen gevel volop daglicht binnenvalt, is minder kunstlicht nodig. Ons pand heeft ledverlichting, hoogrendementsglas, bewegingssensoren, zuinige waterkranen en 423 zonnepanelen. Deze voorzien in circa 50% van onze energiebehoefte.

Schoon, zuinig wagenpark
Onze euro 5- en euro 6-vrachtauto´s zijn schoon, zuinig en stil en onze trailers prima geschikt voor transport via duurzamere modaliteiten, zoals spoor- en zeevervoer. Ons doel voor 2020: een vloot met uitsluitend euro 6-motoren die tot de schoonste van Nederland behoort.

Duurzaam inzetbare medewerkers
We verwachten veel van medewerkers. Daarom bieden we een plezierige, gezonde omgeving waarin ze vrij en zelfstandig kunnen werken en groeien. Waarin ze samen lachen, lunchen en sporten. Waarin er aandacht is voor de mens achter de medewerker, bijvoorbeeld bij het vinden van een betere privé-werkbalans of bij privé-problemen. Het ziekteverzuim? Slechts 1,52%!

Ondersteuning goede doelen

“Beter een goede buur dan een verre vriend. Vanuit deze gedachte onder-steunen we regelmatig lokale sportverenigingen, goede doelen, zoals Stichting IJgenwys, Stichting Leergeld en het Vogelrevalidatiecentrum, en initiatieven van medewerkers zoals het beklimmen van de Alpe d’Huez voor KWF Kankerbestrijding. Ons hart gaat vooral uit naar dieren, kinderen, sporters en het milieu. Verder werken we samen met onderwijsinstellingen voor stage-plaatsen en afstudeeropdrachten en bieden we kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo maken we de wereld om ons heen een klein beetje mooier.”

Stef Mol
CFO | Bas Group BV

Uniek driver+ programma voor onze chauffeurs

Het doel van ons programma Driver+ is u te verzekeren dat goederen veilig en op tijd aankomen. Via rijstijlanalyses stimuleren we chauffeurs efficiënter te rijden. Hierdoor kunt u rekenen op een uitstekende leverbetrouwbaarheid.

Driver+

Kiest u een langere transittijd? Dan daalt uw vrachttarief. Extra tijd maakt het mogelijk goedkopere, duurzamere modaliteiten in te zetten en zendingen efficiënter te groeperen. Uw vrachtkosten en CO2-uitstoot dalen hierdoor fors.

Smart modal solutions