Inslag, opslag, uitslag, overslag en value added services. Welke mix van activiteiten past het beste bij u? Met warehousing op maat lossen wij de inefficiëntie in uw supply chain op.

Warehousing

Van opslag tot value added services
Omdat uw productie groeit, trekt u een deel van uw magazijn bij de fabriek. Vervolgens nog een deel. Totdat het vol staat met pallets en uw heftruckchauffeurs deze continu aan het verplaatsen zijn om maar bij de juiste materialen te komen. U kampt met ruimtegebrek en logistieke inefficiëntie, maar investeert liever niet in vastgoed, aangezien uw magazijn na afloop van het hoogseizoen meestal weer een half jaar leeg staat.

Outsourcing warehouse naar behoefte
Een voordelige oplossing voor ruimtegebrek, capaciteitstekort en inefficiëntie is uw inslag, opslag, orderpicking en uitslag uit te besteden. Ons warehouse biedt flexibele ruimte, ervaren medewerkers en slimme ICT. Is het druk, dan breidt u de ruimte en mankracht uit. In het laagseizoen past u het aantal palletplaatsen en medewerkers naar behoefte aan. Warehousing op maat.

Value added services (VAS-activiteiten)

Goederen controleren
Via visuele en functionele goederencontroles toetsen we of uw producten goed werken en aan de kwaliteitseisen voldoen.

Labelen / etiketteren
Soms hebben goederen labels met de verkeerde barcode of is een extra etiket met klantspecifieke informatie nodig. Wij regelen het voor u.

Verpakken / ompakken
Levert u ‘kale’ producten aan, zijn uw omdozen beschadigd of klopt de tekst op de doos niet? Wij pakken uw producten in/om.

Assembleren
Volgens uw instructies voegen wij onderdelen samen tot halffabrikaten of eindproducten. Ook creëren, assembleren en vullen we displays.

Crossdock-functie voor overslag
Voordat een zending afgeleverd wordt, kruist deze ons crossdock of overslagplatform in Etten-Leur. Hier sorteren en groeperen we alle zendingen op land en postcode. We zetten de leveringen klaar voor distributie in de Benelux, transport of forwarding en beladen de vrachtauto’s zo efficiënt mogelijk.

Goede datavoorziening via WMS
Dat uw voorraden in een extern magazijn opgeslagen liggen, merkt u nauwelijks. Ons Warehouse Management Systeem (WMS) ondersteunt de EDI-verbindingen voor data-uitwisseling tussen uw en ons bedrijf feilloos. Zo blijft u dagelijks op de hoogte van uw voorraadniveaus en goederenstromen. Uiteraard communiceert het WMS vlekkeloos met ons Transport Management Systeem (TMS).

“Flexibele partner die snel schakelt”


De schade ontstond doordat het zakgoed over de palletrand hing. We hebben dit opgelost met stevige, kartonnen, mooi bedrukte beschermranden.

“Bas Group beheert onze voorraad kunststoffen en distribueert deze in de Benelux. De ligging van Bas Group is gunstiger en de prijs interessanter dan die van onze vorige logistiek dienstverlener. Omdat wij Albis als ‘flexibel’ promoten, hebben we een partner nodig die snel schakelt. Dat zorgt voor tevreden klanten en meer omzet. Ook vinden we korte lijnen, persoonlijke contacten en meedenken over oplossingen voor ingewikkelde kwesties belangrijk. Op dat gebied geen klachten. Alleen het aantal schades bij levering kan beter. Over het algemeen zijn we tevreden; medewerkers van Bas Group doen goed hun best.”

Dick Kouters
Customer Service Sales Expert | Albis Benelux BV

Totaalpakket logistieke diensten

Totaalpakket logistieke diensten

Warehousing maakt deel uit van ons totaalpakket logistieke diensten. Hiermee ontzorgen wij u logistiek, onthaasten we waar mogelijk uw logistieke keten en verbeteren we de efficiëntie binnen uw logistieke processen.

Logistieke ontzorging

‘‘Wij zijn de ogen van onze relaties”


“Vanuit China komen hier containers vol dozen met onder andere woon- en keukenaccessoires binnen. Wij zijn de ogen van onze klant en controleren kritisch hoe de producten eruitzien en of ze verkoopbaar zijn. We zorgen dat de verpakkingen, zoals doosafmetingen en -markeringen, aan de strikte voorwaarden van grote retailketens voldoen. Daarna stapelen we de dozen volgens instructie, en distribueren we de accessoires naar retailers in Nederland, België en Frankrijk.”

Ron Cleijsen
Manager Operations Warehouse | Bas Group BV

Neem vrijblijvend contact op

Ga in gesprek met Bas

reacties binnen 30 minuten op werkdagen